Ελαιόλαδο.
5 απαντήσεις
Σελίδα 2 από 2
Σελίδα 2 από 2 • 1, 2
Απ: Ελαιόλαδο.
Ενδιαφέρουσα κατάσταση απο τη Λέσβο.
Βιοκαλλιεργητής: Tα αρώματα της Λέσβου σε ένα λάδι
Tο πάθος και η επιμονή του ζεύγους Νίκου και Μυρτιάς Καλαμποκά για τα «ψιλά γράμματα» της βιολογικής καλλιέργειας κάνουν το μυρωδάτο ελαιόλαδο Πλωμαρίου να ξεχωρίζει
Της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΥ,
Φωτογραφίες: ΑΚΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Eλαιοχώραφα γεμάτα με αρωματικά φυτά αντίκρισα για πρώτη φορά στα ορεινά κτήματα της οικογένειας Καλαμποκά, στο Πλωμάρι της Λέσβου. Μέχρι τότε δεν ήξερα ότι η ελιά μπορεί να συνυπάρξει με άλλα φυτά, αρωματικά και μη, όπως δεν γνώριζα και τις περισσότερες από τις καλλιεργητικές φροντίδες που εφαρμόζουν ο Νίκος και η Μυρτιά Καλαμποκά. «O,τι και να κάνεις στο χωράφι, η ελιά σ' το επιστρέφει πίσω σε ποιότητα», υποστηρίζει το ζευγάρι, που έχει κάθε λόγο να υπερηφανεύεται για το εξαιρετικής ποιότητας βιολογικό ελαιόλαδο που παράγει. Εύγευστο, αρωματικό και πολυβραβευμένο, το συσκευασμένο -εδώ και δύο χρόνια- ελαιόλαδο Πλωμαρίου «Ειρήνη» μαρτυρεί από μόνο του το ότι η παραγωγή, η επεξεργασία και η εμφιάλωση έχουν προσεχθεί με κάθε λεπτομέρεια.
Μια επίμονη προσπάθεια ετών
«Η αγάπη μας είναι το κλειδί για όλα», λέει ο Νίκος αναφερόμενος στη φροντίδα που δείχνει στα 6.000 ελαιόδεντρα της οικογένειάς του, τα οποία βρίσκονται στις πλαγιές των βουνών της Λέσβου. Ωστόσο, δεν πρόκειται για άλλη μία προσπάθεια εξωραϊσμού της αγροτικής ζωής. Και αυτό γιατί, πέραν του γεγονότος ότι ο Νίκος είναι δάσκαλος και η Μυρτιά νηπιαγωγός στο τοπικό σχολείο, ταυτόχρονα διατηρούν έναν όμορφο ξενώνα. Ετσι, η ενασχόληση με τα κτήματα δεν προκύπτει τόσο από την ανάγκη για επιπλέον εισόδημα, όσο από την επιθυμία να παράγουν ένα εξαιρετικό λάδι για τη διατροφή των ίδιων και των πελατών τους, αλλά και για να αφήσουν στα τέσσερα παιδιά τους μια επιτυχημένη επιχείρηση.
Tο πρώτο βήμα στην αναζήτηση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής αλλά και διατροφής ήταν μέσω της βιολογικής καλλιέργειας. Στόχος που επετεύχθη το 1996, με τη βοήθεια του πιστοποιητικού οργανισμού ΔΗΩ. Πέρα όμως από την τήρηση όλων των καλλιεργητικών μεθόδων που εγγυώνται την οργανική καλλιέργεια, αυτό που κάνει το ελαιόλαδό τους να ξεχωρίζει είναι το πάθος του Νίκου και της Μυρτιάς να πετύχουν το άριστο προϊόν: μια κοπιαστική και επίμονη προσπάθεια ετών που τους απέφερε πολλές διακρίσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Ηδη με την εμφάνισή του στην αγορά, το 2008, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με την επωνυμία «Ειρήνη» (σ.σ. από το όνομα της μητέρας της Μυρτιάς) σάρωσε τα βραβεία. Μέσα σε δύο μόνο χρόνια έχει λάβει συνολικά έξι διακρίσεις: η πρώτη τον Απρίλιο του 2008, στον διεθνή διαγωνισμό του ιταλικού οργανισμού ελέγχου και πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων Premio Internazionale Biol, ενώ το Μάιο του 2008 ακολούθησε η πρώτη πανελλήνια διάκριση από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Περιφερειακής Ανάπτυξης στο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς.
Τον Απρίλιο του 2009, το «Ειρήνη» κατέκτησε την κορυφή στα βραβεία του Biol και ταυτόχρονα συγκαταλέχθηκε από τον ιταλικό οργανισμό στη λίστα με τα καλύτερα προϊόντα παγκοσμίως. Τον επόμενο μήνα σειρά είχε το Βραβείο Ποιότητας από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου Mario Solinas (στην κατηγορία «Μεσαία φρουτώδης γεύση»), κάτι σαν το Οσκαρ του ελαιολάδου, και από τον Ιούνιο του ίδιου έτους τo UC Davis Olive Center στην Καλιφόρνια, στo συμπόσιο με τίτλο «Πέρα από το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο», τίμησε το «Ειρήνη» για τον τρόπο καλλιέργειας και άλεσης του καρπού, καθώς και της παραγωγής του λαδιού, τη συντήρηση μετά την παραγωγή κ.λπ. Επειτα από όλα αυτά, ήρθε και η βράβευση από τον πιστοποιητικό οργανισμό ΔΗΩ, ενώ το τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου τούς απένειμε, τον περασμένο Οκτώβριο, πιστοποιητικό περιβαλλοντικά υπεύθυνης επιχείρησης για το σύνολο των δραστηριοτήτων τους.
Πλούσιο σε αρώματα
Μπορεί τα βραβεία να ήρθαν ύστερα από είκοσι χρόνια σκληρής δουλειάς, αλλά αυτό συνέβη γιατί, μέχρι σχετικά πρόσφατα, η οικογένεια Καλαμποκά πωλούσε το παρθένο ελαιόλαδό της εξ ολοκλήρου σε χονδρέμπορο. Η επιμονή τους, ωστόσο, τους οδήγησε, το Μάρτιο του 2009, στο εργαστήριο της εταιρείας Zhaw Life Sciences and Facility Management στην Ελβετία. Εκεί ελέχθησαν τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του λαδιού και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι, μεταξύ άλλων, υπήρχαν αρώματα από άγουρα φρούτα, πικραμύγδαλο, αρωματικά φυτά και πεύκο. Ετσι, η πολύ ιδιαίτερη «μύτη» του ελαιολάδου «Ειρήνη» είχε πλέον και επιστημονική σφραγίδα. «Σήμερα φαίνεται αυτονόητο, αλλά στην αρχή δεν ήταν καθόλου εύκολο να ξεκινήσουμε με τη συσκευασία και την προώθηση του λαδιού.
Ηταν ένας Γολγοθάς, γιατί δεν υπήρχε κανείς να μας βοηθήσει και εμείς δεν ξέραμε τίποτα. Τα μάθαμε όλα μόνοι μας, διαβάζοντας και ψάχνοντας στο Ιντερνετ», θυμάται η Μυρτιά. «Κατάγομαι από τη Λαμία, αλλά στο σπίτι μου δεν καλλιεργούσαμε ελιές· μόνο βαμβάκι και καπνά είχαμε», συνεχίζει ο Νίκος. «Αρχισα λοιπόν να διαβάζω, να ψάχνω και να ακούω προσεκτικά: για παράδειγμα, στην Κρήτη άκουσα έναν παππού να λέει «κάλλιο ψαλίδι στην ελιά παρά κοπριά στη ρίζα». Ηταν η εποχή που μόλις είχα στραφεί στη βιοκαλλιέργεια. Ετσι, όταν γύρισα στο Πλωμάρι, το εφάρμοσα αμέσως. Με την πάροδο του χρόνου, διαπίστωσα ότι είχε αποτέλεσμα. Και αυτό γιατί το ψαλίδι, αντίθετα με το πριόνι, δεν πληγώνει την ελιά. Αντίθετα, της επιτρέπει να βγάζει περισσότερους βλαστούς και κάνει το λάδι πιο γλυκό».
Με σεβασμό στη φύση
Η επιμονή του Νίκου για «τα ψιλά γράμματα» της καλλιέργειας είναι μεγάλη, εξ ου και έχει υιοθετήσει το σύστημα χλωρής λίπανσης του χωραφιού με σπορά ψυχανθών. «Λίγο πριν βγάλουν άνθη τα φυτά, τα κόβω με το χορτοκοπτικό. Με αυτό τον τρόπο, αφήνουν τη γη πλούσια σε άζωτο και το χωράφι γεμάτο τροφή για τα άλογα. Ετσι, έχω κοπριά όλο το χρόνο αντί να αγοράζω βιολογικά λιπάσματα που είναι ακριβά». Ο κ. Καλαμποκάς, μάλιστα, δεν δίστασε να μοιραστεί μαζί μας και κάποια άλλα μυστικά: για παράδειγμα, το ότι δεν οργώνει τα κτήματα με τα λιόδεντρα, για να μη σπάσει τα τριχίδια από τις ρίζες, που παίρνουν την υγρασία της ατμόσφαιρας, ότι φροντίζει τις πεζούλες γιατί δίνουν αέρα και υγρασία στο χώμα, ότι ποτίζει τις ελιές το Μάρτιο και τον Απρίλιο, γιατί εκείνη την περίοδο το έχουν ανάγκη, ότι τις μαζεύει πολύ νωρίς (από τα μέσα Οκτωβρίου)με ήπιους τρόπους, και έτσι δεν πληγώνει το δέντρο, οπότε έχει λάδι κάθε χρόνο - αν και όχι τις ίδιες ποσότητες.
Τα μυστικά είναι πολλά, αλλά σ' εμάς τους καταναλωτές έχει μείνει το θεσπέσιο άρωμα όταν ανοίγεις ένα μπουκάλι από το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο «Ειρήνη» (παράγεται από την «Κολοβή ελιά», μια ποικιλία που συναντάται κυρίως στη Λέσβο). Και αυτό γιατί ανάμεσα στα δέντρα φύονται ρίγανη, φασκόμηλο, θυμάρι, θρούμπι, βαλσαμόχορτο, άγριες αγκινάρες καθώς και κυδωνιές, συκιές και πικραμυγδαλιές. Ετσι, έχω αρχίσει να κολλάω τη μύτη μου στο στόμιο του μπουκαλιού, ακριβώς όπως κάνουμε στα καλά κρασιά.
Απ: Ελαιόλαδο.
Ωραίες πρωτοβουλίες αυτές.
Αλλά νομίζω ότι δεν μπορούν να επιλύσουν συνολικά το
πρόβλημα παραγωγής.
Επιβιώνουν επειδή είναι μεμονωμένες περιπτώσεις.
Αν αυτό θα γινόταν απο όλους τους παραγωγούς, τότε και
πάλι θα υπήρχε πρόβλημα δι΄λαθεσης και τιμών.
Εδώ είναι καθαρά θέμα εθνικής και ευρωπαϊκής πολιτικής.
Αλλά νομίζω ότι δεν μπορούν να επιλύσουν συνολικά το
πρόβλημα παραγωγής.
Επιβιώνουν επειδή είναι μεμονωμένες περιπτώσεις.
Αν αυτό θα γινόταν απο όλους τους παραγωγούς, τότε και
πάλι θα υπήρχε πρόβλημα δι΄λαθεσης και τιμών.
Εδώ είναι καθαρά θέμα εθνικής και ευρωπαϊκής πολιτικής.
Storm- Αριθμός μηνυμάτων : 512
Ημερομηνία εγγραφής : 08/10/2009
Απ: Ελαιόλαδο.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«ΕΛΑΙΟΤΕΧΝΙΑ 2010, 16-18 Απριλίου 2010»
Με έντονους ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία της 3ης Μεσογειακής έκθεσης ελιάς και ελαιολάδου «ΕΛΑΙΟΤΕΧΝΙΑ 2010»,η μοναδική έκθεση στην Ελλάδα για την ελιά και το ελαιολάδου – δύο από τα βασικά εθνικά μας προϊόντα που θα πραγματοποιηθεί από 16 έως 18 Απριλίου, στο EXPO ATHENS στη Λ. Ανθούσας 4. Στην έκθεση θα λάβουν μέρος το σύνολο των επιχειρήσεων που ασχολούνται με την τυποποίηση, την συσκευασία, τα ελαιοκομικά και ελαιουργικά μηχανήματα. Για φέτος έχει προγραμματιστεί δυναμική επικοινωνία με όλες τις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις για συμμετοχή των μικροπαραγωγών του κάθε νομού.
Η οργανώτρια εταιρεία Compass Expo, με την εμπειρία και την τεχνογνωσία που κατέχει και σε συνδυασμό με το τρίπτυχο – έκθεση ΕΛΑΙΟΤΕΧΝΙΑ, περιοδικό ΕΛΑΙΟΚΟΣΜΟΣ, διαγωνισμός Ελαιολάδου ΚΟΤΙΝΟΣ, πιστεύει πως η επιτυχία της έκθεσης είναι εξασφαλισμένη και θα ανήκει σε όλους μα κυρίως στο ελληνικό ελαιόλαδο και στην ελληνική ελιά.
Ο διαγωνισμός ΚΟΤΙΝΟΣ θα εξελιχθεί σε δύο σκέλη. Το πρώτο σκέλος θα αφορά τον διαγωνισμό Ποιότητας Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου (Ισχυρής, Μέτριας και Ελαφράς έντασης Φρουτώδους) ενώ το δεύτερο σκέλος θα αφορά τον διαγωνισμό για την ανάδειξη της καλύτερης Συσκευασίας Τυποποιημένου Ελαιολάδου (Περιέκτης, Καινοτομία, Συνολική Εικόνα, Ετικέτα).
Όλες οι πληροφορίες στο http://www.eleotexnia.gr
Απ: Ελαιόλαδο.
Αρκετές ημέρες τώρα έχει αρχίσει η διάθεση του βατικιώτικου κρεμμυδιού,
άλλοτε κινητήριου μοχλού της τοπικής οικονομίας.
Σε ομαλούς ρυθμούς εξελίσσεται η διάθεση, και οι παραγωγοί
δεν φαίνονται και δυσαρεστημένοι απο τις τιμές (40-45 λεπτά).
Εκφράζεται αισιοδοξία πως τα τελειώσει καλά η περίοδος.
Μακάρι. Το χρειάζεται ο τόπος.
Και λόγω της άσχημης οικονομικής συγκυρίας, και απο όσο ακούγεται
αρκετά λάδια είναι ακόμη στις δεξαμενές απούλητα.
Πλούσια ανθοφορία εμφανίζουν τα ελαιόδεντρα στον τόπο, και αν
υπάρξει ικανοποιητική καρπόδεση, αναμένεται πλούσια παραγωγή
για φέτος.
άλλοτε κινητήριου μοχλού της τοπικής οικονομίας.
Σε ομαλούς ρυθμούς εξελίσσεται η διάθεση, και οι παραγωγοί
δεν φαίνονται και δυσαρεστημένοι απο τις τιμές (40-45 λεπτά).
Εκφράζεται αισιοδοξία πως τα τελειώσει καλά η περίοδος.
Μακάρι. Το χρειάζεται ο τόπος.
Και λόγω της άσχημης οικονομικής συγκυρίας, και απο όσο ακούγεται
αρκετά λάδια είναι ακόμη στις δεξαμενές απούλητα.
Πλούσια ανθοφορία εμφανίζουν τα ελαιόδεντρα στον τόπο, και αν
υπάρξει ικανοποιητική καρπόδεση, αναμένεται πλούσια παραγωγή
για φέτος.
Storm- Αριθμός μηνυμάτων : 512
Ημερομηνία εγγραφής : 08/10/2009
Απ: Ελαιόλαδο.
Έχει αρχίσει η διαδικασία ενεργοποίησης των δικαιωμάτων επιδότησης.
Ελαιοπαραγωγοί και κτηνοτρόφοι θα πρέπει να προσέλθουν στα γραφεία
του Συνεταιρισμού και να τακτοποιήσουν τα χαρτιά τους.
Ελαιοπαραγωγοί και κτηνοτρόφοι θα πρέπει να προσέλθουν στα γραφεία
του Συνεταιρισμού και να τακτοποιήσουν τα χαρτιά τους.
Απ: Ελαιόλαδο.
Έγινε την Κυριακή 3 του Οκτώβρη η ετήσια Γενική Συνέλευση του
Συνεταιρισμού των Αγίων Αποστόλων.
Ήταν απογοητευτικό ότι απο τα 500 περίπου μέλη του Συνεταιρισμού
δεν ήταν παρόντα πάνω απο 35.
Και αυτό σε μία εποχή με οξυμένα προβλήματα στην αγροτική
παραγωγή και ειδικότερα στο λάδι.
Φαίνεται πως πλέον δεν υπάρχουν αντανακλαστικά.
Αποδεχθήκαμε τη μιζέρια μας και πλέον τη θεωρούμε φυσιολογική.
Συνεταιρισμού των Αγίων Αποστόλων.
Ήταν απογοητευτικό ότι απο τα 500 περίπου μέλη του Συνεταιρισμού
δεν ήταν παρόντα πάνω απο 35.
Και αυτό σε μία εποχή με οξυμένα προβλήματα στην αγροτική
παραγωγή και ειδικότερα στο λάδι.
Φαίνεται πως πλέον δεν υπάρχουν αντανακλαστικά.
Αποδεχθήκαμε τη μιζέρια μας και πλέον τη θεωρούμε φυσιολογική.
Απ: Ελαιόλαδο.
Απογοήτευση.
Που οδηγήθηκε ο κόσμος.
Να αδιαφορεί και για προσωπικά του ζητήματα
ζωτικής σημασίασ.
Που οδηγήθηκε ο κόσμος.
Να αδιαφορεί και για προσωπικά του ζητήματα
ζωτικής σημασίασ.
Storm- Αριθμός μηνυμάτων : 512
Ημερομηνία εγγραφής : 08/10/2009
Απ: Ελαιόλαδο.
Αποκάλυψη απάτης στο ελαιόλαδο
“ Δήλωση του Πετράκου για την παράνομη
διακίνηση και τυποποίηση ελαιόλαδου απο Ανώνυμη Εταιρεία ”
Ο επικεφαλής του συνδυασμού "Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου" Θανάσης Πετράκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Η παράνομη τυποποίηση και διακίνηση ελαιολάδου από την εταιρεία «ΚΟΡΕ ΑΕ», που αποκαλύφθηκε σε Σ/Μ στην Καλαμάτα μετά από ελέγχους των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και εν αναμονή των αναλύσεων από το Γενικό Χημείο του Κράτους για να διαπιστωθεί τι ακριβώς λάδι περιείχε η συγκεκριμένη συσκευασία της εταιρείας αυτής η οποία και κατά το παρελθόν έχει εμπλακεί σε διατροφικά σκάνδαλα, επιβάλλει την άμεση και συνεχή ενεργοποίηση όλων των ελεγκτικών μηχανισμών σε όλη την Περιφέρεια.
Εκτιμούμε πως η απάτη από την συγκεκριμένη εταιρεία δεν μπορεί να περιορίζεται μόνο σε Σ/Μ στην Καλαμάτα, αλλά αφορά όλη την Περιφέρεια και όλη τη χώρα.
Καλούμε τον Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη να δώσει άμεση εντολή να γίνονται συνεχής και αυστηροί έλεγχοι για να αποκαλυφθεί η έκταση της απάτης αυτής, αλλά και για να προληφθούν και άλλες ώστε να προστατεύονται και οι αγρότες και οι καταναλωτές.
Πέραν των συστηματικών και αυστηρών ελέγχων αυτό που επιβάλλεται είναι επιτέλους να εφαρμοστεί η ιχνηλασιμότητα από το χωράφι μέχρι το ράφι, γιατί μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει αποτελεσματική προστασία. Είναι ευθύνη του κ. Περιφερειάρχη να προωθήσει το θέμα αυτό.
Τέλος, χαιρετίζουμε την κινητοποίηση – διαμαρτυρία που διοργανώνει το Σάββατο το απόγευμα έξω από το Σ/Μ «Καρφούρ Μαρινόπουλος» στην οδό Αρτέμιδος στην Καλαμάτα, οι αγροτικοί σύλλογοι Γαργαλιάνων, Χώρας και Λευκοχώρας."
Πηγή: notospress.gr
Απ: Ελαιόλαδο.
Α;κούστηκε πως η πρώτη εμπορική πράξη για το λάδι έγινε
στα 2,43 ευρώ το κιλό.
Θα κρατηθεί τουλάχιστον και αυτό ή όσο περνάει ο καιρός
που θα βγούν και άλλες περιοχές στην αγορά θα έχουμε πτώσεις;
στα 2,43 ευρώ το κιλό.
Θα κρατηθεί τουλάχιστον και αυτό ή όσο περνάει ο καιρός
που θα βγούν και άλλες περιοχές στην αγορά θα έχουμε πτώσεις;
Storm- Αριθμός μηνυμάτων : 512
Ημερομηνία εγγραφής : 08/10/2009
Απ: Ελαιόλαδο.
Προσπάθεια το Λακωνικό λάδι να φθάσει στα κινέζικα τραπέζια.
http://www.24h.gr/section/ellada/sta-kinezika-trapezia-elliniko-elaiolado
http://www.24h.gr/section/ellada/sta-kinezika-trapezia-elliniko-elaiolado
Απ: Ελαιόλαδο.
Άρχισε απο χθές Παρασκευή η καταβολή του 50% της
ενιαίας ενίσχυσης (επιδοτήσεις).
Ελαιοπαραγωγοί και κτηνοτρόφοι παίρνουν μία οικονομική
ανάσα.
ενιαίας ενίσχυσης (επιδοτήσεις).
Ελαιοπαραγωγοί και κτηνοτρόφοι παίρνουν μία οικονομική
ανάσα.
Απ: Ελαιόλαδο.
Προσπάθεια το Λακωνικό λάδι να φθάσει στα κινέζικα τραπέζια.
http://www.24h.gr/section/ellada/sta-kinezika-trapezia-elliniko-e
Μάλλον χλωμό το βλέπω.
Storm- Αριθμός μηνυμάτων : 512
Ημερομηνία εγγραφής : 08/10/2009
Απ: Ελαιόλαδο.
Κατά την πρώτη δημοπρασία του Συνεταιρισμού των
Αγίων Αποστόλων η τιμή πώλησης του ελαιολάδου
αναδείχθηκε στα 2,91 ευρώ/ κιλό.
Η τιμή αυτή δεν φάνηκε να κρατιέται στην αγορά, καθώς
τα ιδιωτικά ελαιουργεία ήδη προβαίνουν σε πωλήσεις στα
2,70 ευρώ/κιλό.
Αγίων Αποστόλων η τιμή πώλησης του ελαιολάδου
αναδείχθηκε στα 2,91 ευρώ/ κιλό.
Η τιμή αυτή δεν φάνηκε να κρατιέται στην αγορά, καθώς
τα ιδιωτικά ελαιουργεία ήδη προβαίνουν σε πωλήσεις στα
2,70 ευρώ/κιλό.
Απ: Ελαιόλαδο.
Μετά την κατρακύλα της τιμής του λαδιού που είχε φθάσει στα 2,40
και πάλι ανοδικές τάσεις.
Σε προχθεσινή δημοπρασία του Συνεταιρισμού η τιμή έφθασε τα 2,88
και κρίθηκε ασύμφορη.
Έγινε όμως πράξη στα λάδια β' ποιότητας στην τιμή 2,69 ε/κιλό.
και πάλι ανοδικές τάσεις.
Σε προχθεσινή δημοπρασία του Συνεταιρισμού η τιμή έφθασε τα 2,88
και κρίθηκε ασύμφορη.
Έγινε όμως πράξη στα λάδια β' ποιότητας στην τιμή 2,69 ε/κιλό.
Storm- Αριθμός μηνυμάτων : 512
Ημερομηνία εγγραφής : 08/10/2009
Σελίδα 2 από 2 • 1, 2
Σελίδα 2 από 2
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
|
|
Δευ Νοε 07 2016, 20:09 από Janthina
» Και νέο ενδημικό φυτό ανακαλύπτεται στα Βάτικα.
Δευ Νοε 07 2016, 18:04 από Admin
» Αγριολούλουδα
Κυρ Νοε 06 2016, 17:15 από Admin
» ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015
Δευ Ιαν 04 2016, 19:24 από Admin
» ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΕΡΙΟΙΚΟΥΣΙ ΠΟΛΛΟΙ
Δευ Ιαν 04 2016, 18:43 από Admin
» 1η Βατικιώτικη αστροβραδιά 2015
Πεμ Ιουλ 09 2015, 17:24 από Admin
» Θαλασσοπορία Καβομαλιά 2015
Πεμ Ιουλ 09 2015, 17:20 από Admin
» Πεζοπορία στο φάρο του Καβομαλιά.
Δευ Μάης 11 2015, 16:35 από Admin
» Πεζοπορία στο ρέμα "ΛΕΜΟΝΙΕΣ" Βελανιδίων.
Δευ Μάης 11 2015, 16:31 από Admin